9 februari 2018

3 schrijftips om die matches binnen te harken!

Je hebt de HuisjeHuisje-app gedownload en bent heerlijk aan het swipen. Links, rechts; op zoek naar jouw droomhuis. Om je kansen op deze ‘date’-markt nou iets te vergroten, geven we je vandaag wat schrijftips. Want hoe schrijf je nou een goede, pakkende bio voor HuisjeHuisje?

Een goede, pakkende bio heeft drie belangrijke eigenschappen:

 

  1. Kort & krachtig
    De titel van deze tip verklapt het al: houd het kort, maar wel pakkend. Wie heeft er tijd om een bio te lezen van 8 kantjes? Precies, niemand.

  2. Benoem de pro’s
    Vermeld punten die je woning (nóg) aantrekkelijker maken. Hierbij kun je denken aan een supermarkt in de buurt of een park, school of speeltuin. Misschien is het openbaar vervoer wel heel goed geregeld of heeft je huis fijne lichtinval, een balkon (op het zuiden!) of een berging?

  3. Relevante info
    Wees eerlijk over je eigen huisje, anders heb je aan die match met je droomhuis helemaal niets. Vertel, indien relevant, op welke verdieping je appartement ligt, of er een lift is in het flatgebouw en hoeveel kamers je huisje heeft. En last but not least: de kale huurprijs. Ook hierbij geldt: maak het niet rooskleuriger dan het is.

 

Nu denk je misschien: ‘Ja is goed, al die tips. Doe het dan eens zelf voor!’ Oke oke, daar heb je zeker een punt. Daar komt ‘ie, ons voorbeeld:

Dit knusse appartement bevindt zich in een rustige straat in Amsterdam-Oost. De gezellige winkels, restaurants en café’s van de Javastraat zijn op loopafstand en je bent in 2 minuutjes bij een supermarkt. Het appartement heeft een fijne lichtinval, beschikt over een ruim balkon op het zuiden en een berging op de begane grond (ideaal voor je fiets!).

 

Happy house hunting! Laat je het ons weten als jij zelf ook nog een handige tip hebt?


Bron afbeelding: https://www.andc.tv/item/newsflash-huisje-swipen-met-de-app-huisje-huisje2.