12 juni 2018

5 verrassende verhuistips

Misschien herken je het wel: je wil dolgraag een nieuw huisje, je hebt HuisjeHuisje geïnstalleerd en zit klaar om te swipen. Maar stiekem zie je wel heel erg op tegen een verhuizing. Dat hoeft niet! Verhuizen wordt een eitje met deze vijf (niet zo) geheime verhuistips. Liacks!fe h

1. Opmeten


Een van de grootste nachtmerries tijdens het verhuizen is erachter komen dat je spullen niet door de deur passen. Zorg ervoor dat je van tevoren weet wat wel en niet door de deur kan, dit kan je een hoop ellende besparen op de verhuisdag. Meet in je nieuwe huisje de ingang op en eventueel ook andere ruimtes, misschien zijn er namelijk wel wat meubels die binnen niet goed passen (scheelt weer tilwerk). Als je weet of grote meubels zoals je bank of bed niet door de deur passen, dan kan je dit oplossen door een verhuislift te huren. Het is erg frustrerend als je achteraf hier nog achter moet komen, wanneer je met je inboedel voor de deur staat!


2. Berg boeken op in rolkoffers


Boeken zijn meestal een doorn in het oog tijdens het verhuizen, omdat een doos vol boeken toch al snel behoorlijk wat kilo’s kan wegen én onhandig dragen is. Als je je rug wilt sparen, is het een goed idee om je boeken in een grote koffer te doen. Op die manier kun je ze gewoon naar de verhuiswagen rollen. Dit kost veel minder energie én zo sla je twee vliegen in één klap. Heb je geen rolkoffers, maar wel een backpack? Ook goed! Zo loop jij gemakkelijk alle trappen omhoog en kan je meteen oefenen voor een volgende verre reis (;


3. Fotografeer de snoeren


Waar ging dat gele kabeltje nou ook al weer in? Waar is deze stekker eigenlijk voor? Om verwarring te voorkomen en ervoor te zorgen dat je meteen weer je favoriete programma kunt kijken in je nieuwe huisje, kun je het beste een foto maken van de achterkant van al je apparaten. Zo weet je precies hoe je de TV, de DVD-speler en je modem moet aansluiten.


4. Financiële hulp


In sommige gevallen kun je  in aanmerking komen voor een bepaalde financiële regeling om te verhuizen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bijzondere bijstand aan te vragen wanneer je een uitkering ontvangt of moet verhuizen vanwege je gezondheid. Daarnaast zou het ook kunnen dat je een verhuiskostenvergoeding van je werkgever kunt ontvangen wanneer je verhuist vanwege je werk. Een laatste mogelijkheid is om verhuisverlof op te nemen, dit zijn meestal één of twee dagen, waarbij je loon gewoon wordt doorbetaald. Check van tevoren goed met je werkgever of je aanspraak kunt maken op de genoemde regelingen, want hoe meer geld je bespaart, des te meer er overblijft om je nieuwe huisje in te richten!


5. Neem de tijd


Misschien wel de belangrijkste tip, maar toch eentje die vaak vergeten wordt is: neem de tijd om te verhuizen. Als je vroeg begint, is alles namelijk veel overzichtelijker dan wanneer je een dag van tevoren begint met inpakken. Zo krijg je een duidelijk beeld van de verhuiskosten, wat er mee moet, wat nieuw gekocht moet worden en kan je ver van tevoren familie en vrienden inschakelen om te helpen tillen.

Wanneer je op tijd begint, kun je er ook voor kiezen om je verhuizing uit te besteden. Het is verstandig om beide opties goed te vergelijken. Zo scheelt het uitbesteden in ieder geval tilwerk en wie weet blijkt het wel even duur als zelf een busje huren en verhuizen, mits je vroeg begint met plannen natuurlijk!


Wil jij nog meer verhuistips? Je vindt ze hier.