None

It's a match – hoe beoordeel jij je (droom)huis?

Oh wauw, je/jullie hebben een match! En nu? Precies. Geweldig dat de mogelijkheid bestaat dat je binnenkort misschien gaat verhuizen naar je droomstekkie, maar je kan niet alleen maar op een roze wolk zitten. Even realistisch ermee omgaan, hoort er ook bij. Vandaar dat we de zaken even op een rijtje hebben gezet voor je.

 • De redenen dat je wilt verhuizen (de ‘wenslijst’).
  Je hebt niet voor niks de app gedownload - ergens zit er ontevredenheid. Hetzij in ruimte, in huurbedrag, de woonplaats, noem het maar op. Waar loop je tegenaan, wat mis je in je leven en waarin is de behoefte groot? Schrijf het allemaal op, en neem heerlijk kneuterig je lijstje mee wanneer je je ‘match’ huis gaat bezoeken. Kan je goed checken of het inderdaad een nieuw onderkomen is naar jouw verwachting(en).
 • Omgeving van het nieuwe huis in de breedste zin van het woord.
  Heb je kids die je graag veilig in een speeltuin wilt laten spelen, ben je in het bezit van een handicap, wil je er zeker van zijn dat je niet binnenkort in een bouwput beland, zijn de openbaar vervoer haltes in de buurt en zijn er mogelijkheden om binnen een straal van 1km te kunnen sporten? Doe je research voordat je volmondig met een ‘ja’ instemt!
 • Overlast (binnen en buiten het huis).
  De haken en ogen. Zijn er, of waren er lekkages in het huis? Moeten er binnenkort funderingen worden vervangen? Zijn die balken nog wel goed of toch stiekem verrot? Hangen er altijd hordes duiven in de bomen wanneer ik fijn mijn auto voor de deur wil parkeren en/of zijn de buren wel ‘okay’? Vraag dit bijvoorbeeld na voordat je extra paracetamols in moet kopen om die toekomstige hoofdpijn te verzachten.
 • Inboedel.
  Alles over verhuizen, weggeven, een groot gedeelte linea recta naar de vuilnis brengen of zijn er toch spullen die jullie van elkaar over kunnen nemen? Klets erover wanneer nodig, je weet maar nooit.

Qua papierwerk zit het wel snor tussen HuisjeHuisje en de organisaties, hier hoef je je in ieder geen zorgen over te maken. Nou, succes ermee he!