19 december 2017

Zo maak je je huis kerstproof!

Het is that time of the year: KERSTMIS! 'All I want for Christmas' galmt constant door de speakers en de kerstversieringen zijn uit de kast gehaald. Nu is het tijd om ook jouw huisje aan te pakken! Wij geven 6 tips om jouw huis kerstproof te maken.

TIP 1 – Eyecatchers

Bouw je huis niet helemaal vol met allemaal kleine spulletjes, maar kies voor een paar grote eyecatchers. Een kerstboom (duh!), een grote krans aan de muur of een paar grote kerstballen los in een schaal op de keukentafel kunnen al een mooi effect creëren.


TIP 2 – Kleuren

Rood en wit zijn de ultieme kerstkleuren, maar ze staan niet in ieder huis even goed. Pas de kleuren van de kerstballen en slingers aan aan je interieur en zorg voor een mooi en sfeervol geheel.


TIP 3 – Fake it

Een kerstboom is natuurlijk het meest kerstige attribuut dat je in huis kunt halen, maar een rommel geeft het wel, die dennennaalden ;-) Gelukkig zijn er veel mooie, neppe alternatieven (check bol.com of de Intratuin).


TIP 4 – Light it up!

TV-licht en een felle kamerlamp kunnen de sfeer al wat naar beneden halen. Kies daarom voor zachte sfeerverlichting. Hang gezellige lichtjes op, steek kaarsjes aan (vergeet ze niet uit te doen als je weggaat) of zet een waxinelichtje aan in een leuke houder.


TIP 5 – Daar zit een geurtje aan

Voeg kaneelstokjes, dennennaalden, kruidnagel en alles wat je doet denken aan kerst toe aan een pan met water en laat het lekker sudderen tot je huis naar Christmas goodness ruikt. Je kunt natuurlijk ook gewoon geurkaarsen kopen ;-)


TIP 6 – Vergeet jezelf niet

Als je nou echt in de ultieme kerstsfeer wilt komen, schaf dan een mooie kersttrui aan. Daar kun je mee thuiskomen!